Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

0.0
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy
Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny.
Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!

Postup přípravy

,,,

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 12. 3. 2018, 14:15
:-)asi zkusím,hovězí mám :-)
blakr 11. 12. 2008, 18:26
Šáry, ta zelenina po 2-3 dnech se vyhodí nebo se to peče celé tak, jak je to naložené i s mořidlem?. Mám totiž podobný recept a tam se mořidlo i se zeleninou vyhazuje a na pečení se dává nová zelenina . Blanka
cajin 14. 12. 2008, 18:51
@blakr Blani,peču to celé tak jak je to naložené.Jen když jsem ji šla mixovat tak jsem vyndala koření(je to piplačka,už jsem přemýšlela jestli to příště nedám do nějakého pytlíčku nebo gázy *-)?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie